[teszt] Integrált menedzsmentrendszerek vállalati auditor

Az integrált irányítási rendszer a minőségirányítás, környezetirányítás, és a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítás egyetlen rendszerben, kihasználva az azonos elemek integrálhatóságát. Integrált: azaz az azonos követelményeket a vállalat egyetlen eljárásban szabályozza, amely kiterjed mindhárom területre.

 

Az integrált menedzsment rendszer követelményei különféle előírásokból származnak, a három legelterjedtebb szabvány:

  • ISO 9001:2015: Minőségirányítási rendszerek
  • ISO 14001:2015 Környezetközpontú irányítási rendszerek
  • MSZ 28001:2008 A munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszere (BS OHSAS 18001)

Az együttes, integrált alkalmazás speciális kiépítési és működtetési módszereket igényel. Mindhárom területre vonatkozó szabványok követelményeinek eleget kell tenni, ugyanakkor a közös elemeket elegendő egyszer kidolgozni.

Az integrált menedzsmentrendszer a rendszerdokumentációban leírtak szerinti, hatékony működését audit keretében vizsgálják az erre kijelölt szakemberek.

A képzés célja

A résztvevők átfogó ismeretet szerezzenek a vonatkozó szabványokról, illetve az egyes szabványok sajátosságairól. Az auditgyakorlatokon sajátítsák el az integrált menedzsmentrendszerek audit folyamatát, audittechnikáit.

Kinek ajánljuk

A tanfolyamot azoknak a vállalati szakembereknek ajánljuk, akik vállalatuknál menedzsmentrendszerek kidolgozásában, működtetésében vesznek részt és auditorként is dolgoznak, vagy a jövőben dolgozni fognak.

Főbb témakörök

  • Az ISO 9001:2015 és ISO 14001:2015 követelményei
  • Az OHSAS 18001, MSZ EN 28000 követelményei
  • A tanúsító szervezet elvárásai
  • Integrált rendszerek auditálása az ISO 19011:2011 (az auditálásról szóló szabvány) alapján, az audit előkészítése, végrehajtása, dokumentálása
  • Eltérésjelentések, auditjelentés

Tanúsítvány

Az SKC Academy Integrált menedzsmentrendszerek vállalati auditor magyar/angol nyelvű tanúsítványa.

Előképzettségi feltétel

Középfokú végzettségKérdése van?

Hívjon minket!

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mint minden weboldal, az skc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja azokat.

Bezárás