SKC PROJECTS
Tevékenységünk sikerének alapját az életképes projektötletek felkutatása, a megfelelő forrásbevonás és projektmenedzseri tapasztalataink jelentik. Jó néhány iparágban és szolgáltatási területen szereztünk üzleti tapasztalatot az évek során, így komoly rálátással tudjuk megítélni a látókörünkbe került projektek üzleti lehetőségeit. Megvalósult projektjeink komoly szakmai, üzleti és piaci eredményei bizonyítják, hogy a professzionálisan kiválasztott, létrehozott és megvalósított beruházások hosszútávú sikert és stabil, profitábilis működést eredményeznek.
Kedvezményezett neve: SKC – Consulting Kft
Projekt címe: Balaton FoodHub
Szerződött támogatás összege: 231 904 514 Ft
Támogatás mértéke:64,5 %
Projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.09.30.
Projekt azonosítószáma: GINOP 1.1.1-18-2018-00010
Kedvezményezett neve: SKC – CONSULTING KFT.
Zárul az „Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ
létrehozása” című projekt
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és konzorciumi partnerei stratégiai
jelentőségű KFI együttműködés eredményeként Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari
Együttműködési Központot (AgIT-FIEK) hoztak létre Gödöllőn. A projekt a Nemzeti
Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 1.482.127.690 Ft vissza nem térítendő
támogatásával valósult meg.
Kedvezményezett neve: SKC – CONSULTING KFT.
Kedvezményezett neve: SKC-Consulting Kft
Projekt címe: Gyümölcs és zöldségléből vákuum bepárlás technológia alkalmazásával kinyert különböző víz aktivitású koncentrátumok élelmezési hasznosíthatóságának kifejlesztése
Szerződött támogatás összege: 194.585.784 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 68,44%
Projekt kezdete és vége: 2021.06.01-2024.05.31
Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00029
Projekt tartalma:
A civilizációs betegségek, az emésztési, illetve egészségügyi zavarok elterjedése, illetve a pandémiás krízis okán jelentős, és fokozódó igény mutatkozik olyan egészségvédő élelmiszerekre, melyek kifejlesztése tudományos vizsgálatok eredményein nyugszik, és pozitív élettani hatásuk igazolt. Az egészségtudatos fogyasztók számának dinamikus növekedésével az egészséges termékek piaca bővül, és különösen nagy figyelem irányul a friss gyümölcsök hatóanyagai kedvező biológiai hatásának kiaknázására.
Projektünk ilyen, kiválóan hasznosulni képes komponensekben bővelkedő, szobahőmérsékleten is hosszan eltartható egészséges élelmiszerek (italcsalád és gyümölcskoncentrátumok) kifejlesztését célozza meg, melyek nagyban megközelítik a frissen facsart gyümölcslevek minőségi tulajdonságait. Az adekvát hatóanyag-kombinációk, illetve részlegesen hidrolizált, könnyen emészthető növényi preparátumok létrehozása új biotechnológiai eljárásokon nyugszik. A kifejlesztett új termékek jelentős újításnak számítanak a világpiacon, melyek előállítása két technológia, a vákuumbepárlás és a HPP alkalmazására épül.
Magyarországon jelenleg nagyon csekély azon élelmiszerek száma, amelyek kedvező fiziológiai hatásait tudományos igényességgel, célirányos laboratóriumi kísérletekkel igazolták. A projektben az új prototípusok pozitív élettani hatását in vitro és preklinikai vizsgálatokkal igazoljuk. Ezen tudományos bizonyítékok, amelyek az új italféleségek egészségvédő, pozitív élettani hatását támasztják alá, nemzetközi viszonylatban is egyedivé, így piacképessé teszik a termékeket. A pozitív élettani hatásokat és a fokozott biohasznosulást célzottan kialakított, egyedi prebiotikum kombinációk és magas antioxidáns aktivitású gyümölcs-keverékek alkalmazásával fokozzuk. Ezek használta nem csak sokrétű biológiai előnyökkel jár, hanem nagyban segíti a hasznos komponensek felszívódását.
A projektben kidolgozandó, egészségvédő italféleség világszintű innovációnak tekinthető, hiszen sem a hazai, sem a nemzetközi piacon nem található olyan zöldség- illetve gyümölcskivonatokból készített termék, amelyben a bioaktív komponensek megőrzését kettő eltérő, kíméletes gyártástechnológia alkalmazása biztosítja.
A projektben létrejövő innovatív termékek:
- egyedi, fokozott hatóanyagtartalmú és nagy biológiai értékű gyümölcs-koncentrátumok,
- egyedi prebiotikum-kombinációkkal dúsított gyümölcs-, és zöldségitalok.
- egyedi aromakeverékek és tudományosan szelektált gyümölcskivonat-kombinációk,
- új biotechnológiai úton előállított egyedi, frukto-oligoszacharid típusú prebiotikum-kombinációk,
- innovatív in vitro emésztési modell az élelmiszer biológiai hasznosulása jellemzésére,
- könnyen emészthető, részlegesen hidrolizált növénypreparátumok és specifikus italféleségek erre alapozva
Kedvezményezett neve: SKC – CONSULTING KFT.
Projekt címe: Alacsony entalpiájú geotermikus energia hasznosítása villamos áram termelésére
Projektazonosító: KMR-12-1-2012
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Támogatási összeg: 322 324 036 Ft
Támogatás mértéke: 70,2 %
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2015.12.31.
Projekt tartalma:
Alacsony entalpiájú (hőtartalmú) geotermikus energia hasznosítása villamos áram termelésére hőszivattyú – visszacsatolással; hőerőgép fejlesztése, prototípus gyártása, valamint a beépült szellemi termékek iparjogvédelmének megvalósítása
WINGATE
Várható változások: a nők elkötelezettségének és részvételének javítása az innovatív ágazatokban és az Ipar 4.0-ban nemzetközi szinten, a női tulajdonban lévő kkv-k versenyképességének növelése, gazdasági készségfejlesztés, a női vállalkozások finanszírozáshoz való hozzáférésének megkönnyítése releváns döntéshozók a női tulajdonú vállalkozások felé, valamint az érdekelt felek aktív bevonása a női vállalkozások fejlesztési hálózatába, tudatosság, nemzetközi láthatóság, az angyalbefektetők számának növekedése érdekében.
Az Európai Gazdasági Térség Regionális Együttműködést Célzó Norvég Támogatási Alapnál (EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation) nyert pályázatot, s így 1,824,320 euró támogatást a WINGATE projektre alakult konzorcium, amelynek tagjai Magyarországon az SKC-Consulting Kft. és a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület. További partnerek a szerb Serbian Venture Network (SEVEN), a román
National Association of Entrepreneurs (ANAA) és a norvég Kvinner i Business (KIB).
Kedvezményezett neve: SKC – SOLUTION KFT.
Projekt címe: GÖRDÜLŐELEMES HAJTÓMŰ KIFEJLESZTÉSE
Projektazonosító: VEKOP-2.1.7-15-2016-00442
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Támogatási összeg: 43 433 200 Ft
Támogatás mértéke: 62,138861%
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2020.09.28.
Projekt tartalma:
A tárgyi projekt alapvető célja, hogy kifejlesztésre kerüljön egy újfajta, gördülőelemes hajtómű. A
gördülőelemes hajtómű egy újfajta hajtási megoldás, amely a hagyományos fogaskerékhajtás
alternatívájaként vehető számításba sok területen. A hajtómű hajtó és hajtott kerekét a kerekek
hornyaiban tisztán gördülő golyók kapcsolják össze. A feltaláló, Bogár István korábban már
kidolgozott egy elméletet a hajtáselemek geometriájának kiszámítására, és egy módszert a szilárdsági
méretezésre…
Kedvezményezett neve: SKC – CONSULTING KFT.
Projekt címe: PÉKÁRU GYÁRTÁSHOZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK BESZERZÉSE AZ SKC-CONSULTING KFT-NÉL
Projektazonosító: GINOP-1.2.1-16-2017-00179
A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
Támogatási összeg: 255 492 000 Ft.
Támogatás mértéke: 50%
Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2019 december.
Projekt tartalma:
Az SKC-Consulting Kft célja volt, hogy a Magyarországi élelmiszerfeldolgozóipari gyártási kapacitását
fejlessze és piaci részesedését növelje a hazai és az export piacon egyaránt.Fenntartsa, illetve szélesítse az
e-mentes minőségi élelmiszertermékek előállítási és beszállítási tevékenységet, illetve arra törekszik, hogy
minél nagyobb hozzáadott étéket képviselő termékportfóliót alakítson ki a hazai gasztro és horeca piacon. A
technológiai fejlesztés során célunk volt, hogy növekedjen a termelés hatékonysága, ezáltal javuljanak piaci
pozíciói, illetve javuljon a tevékenység nyereségessége, ezáltal fenntarthatósága.
AGIT Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ létrehozása
Az SKC-Consulting Kft. konzorciumi részvételével a Szent István Egyetem vezetésével stratégiai jelentőségű KFI együttműködés eredményeként Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot hoznak létre Gödöllőn, melyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap a FIEK_16-12016-0008 azonosító számú, AgIT Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ létrehozása című projekt keretében 1.482.127.690 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a konzorciumot.
Kérdése van, vagy szeretne többet megtudni projektjeinkről?
ÍRJON NEKÜNK!