SKC PROJECTS

Tevékenységünk sikerének alapját az életképes projektötletek felkutatása, a megfelelő forrásbevonás és projektmenedzseri tapasztalataink jelentik. Jó néhány iparágban és szolgáltatási területen szereztünk üzleti tapasztalatot az évek során, így komoly rálátással tudjuk megítélni a látókörünkbe került projektek üzleti lehetőségeit. Megvalósult projektjeink komoly szakmai, üzleti és piaci eredményei bizonyítják, hogy a professzionálisan kiválasztott, létrehozott és megvalósított beruházások hosszútávú sikert és stabil, profitábilis működést eredményeznek.   

Kedvezményezett neve: SKC – Consulting Kft

Projekt címe: Balaton FoodHub

Szerződött támogatás összege: 231 904 514 Ft

Támogatás mértéke:64,5 %

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.09.30.

Projekt azonosítószáma: GINOP 1.1.1-18-2018-00010

Projekt tartalma:
A projekt célja olyan ipari inkubációs központ létrehozása, mely a gazdasági, vállalkozási, pénzügyi, marketing, piacra viteli tanácsadások és képzések mellett bemutatja a feldolgozási technológiákat és lehetőséget teremt a kistermelők termékfejlesztésére mely során olyan innovatív piacképes termékek jöhetnek létre, amik a leginkább illeszkednek a kiskereskedelmi és fogyasztói igényekhez, illetve segíti a kistermelőket a gazdasági (pénzügy, menedzsment, logisztika) folyamatokban való eligazodásban. A projekt egyik alappillére a HPP – High Pressure Process technológia alkalmazása, mely révén magas hozzáadott értékű termékek állíthatóak elő. A technológia használata és az általa készült termékek piaca egyre bővül, pl. a Kelet-Ázsiai piacra Japánba a friss húskészítmények esetében már elvárás ennek a technológiának a használata.

  Kedvezményezett neve: SKC – CONSULTING KFT.

  Zárul az „Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

  létrehozása” című projekt

  A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és konzorciumi partnerei stratégiai
  jelentőségű KFI együttműködés eredményeként Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari
  Együttműködési Központot (AgIT-FIEK) hoztak létre Gödöllőn. A projekt a Nemzeti
  Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap 1.482.127.690 Ft vissza nem térítendő
  támogatásával valósult meg.

   Kedvezményezett neve: SKC – CONSULTING KFT.

   Kedvezményezett neve: SKC-Consulting Kft

   Projekt címe: Gyümölcs és zöldségléből vákuum bepárlás technológia alkalmazásával kinyert különböző víz aktivitású koncentrátumok élelmezési hasznosíthatóságának kifejlesztése

   Szerződött támogatás összege: 194.585.784 Ft

   Támogatás mértéke (%-ban): 68,44%

   Projekt kezdete és vége: 2021.06.01-2024.05.31

   Projekt azonosító száma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00029

    Projekt tartalma:

    A civilizációs betegségek, az emésztési, illetve egészségügyi zavarok elterjedése, illetve a pandémiás krízis okán jelentős, és fokozódó igény mutatkozik olyan egészségvédő élelmiszerekre, melyek kifejlesztése tudományos vizsgálatok eredményein nyugszik, és pozitív élettani hatásuk igazolt. Az egészségtudatos fogyasztók számának dinamikus növekedésével az egészséges termékek piaca bővül, és különösen nagy figyelem irányul a friss gyümölcsök hatóanyagai kedvező biológiai hatásának kiaknázására.

    Projektünk ilyen, kiválóan hasznosulni képes komponensekben bővelkedő,  szobahőmérsékleten is hosszan eltartható egészséges élelmiszerek (italcsalád és gyümölcskoncentrátumok) kifejlesztését célozza meg, melyek nagyban megközelítik a frissen facsart gyümölcslevek minőségi tulajdonságait. Az adekvát hatóanyag-kombinációk, illetve részlegesen hidrolizált, könnyen emészthető növényi preparátumok létrehozása új biotechnológiai eljárásokon nyugszik. A kifejlesztett új termékek jelentős újításnak számítanak a világpiacon, melyek előállítása két technológia, a vákuumbepárlás és a HPP alkalmazására épül.

    Magyarországon jelenleg nagyon csekély azon élelmiszerek száma, amelyek kedvező fiziológiai hatásait tudományos igényességgel, célirányos laboratóriumi kísérletekkel igazolták. A projektben az új prototípusok pozitív élettani hatását in vitro és preklinikai vizsgálatokkal igazoljuk. Ezen tudományos bizonyítékok, amelyek az új italféleségek egészségvédő, pozitív élettani hatását támasztják alá, nemzetközi viszonylatban is egyedivé, így piacképessé teszik a termékeket. A pozitív élettani hatásokat és a fokozott biohasznosulást célzottan kialakított, egyedi prebiotikum kombinációk és magas antioxidáns aktivitású gyümölcs-keverékek alkalmazásával fokozzuk. Ezek használta nem csak sokrétű biológiai előnyökkel jár, hanem nagyban segíti a hasznos komponensek felszívódását.

    A projektben kidolgozandó, egészségvédő italféleség világszintű innovációnak tekinthető, hiszen sem a hazai, sem a nemzetközi piacon nem található olyan zöldség- illetve gyümölcskivonatokból készített termék, amelyben a bioaktív komponensek megőrzését kettő eltérő, kíméletes gyártástechnológia alkalmazása biztosítja.

    A projektben létrejövő innovatív termékek:

    • egyedi, fokozott hatóanyagtartalmú és nagy biológiai értékű gyümölcs-koncentrátumok,
    • egyedi prebiotikum-kombinációkkal dúsított gyümölcs-, és zöldségitalok.
    • egyedi aromakeverékek és tudományosan szelektált gyümölcskivonat-kombinációk,
    • új biotechnológiai úton előállított egyedi, frukto-oligoszacharid típusú prebiotikum-kombinációk,
    • innovatív in vitro emésztési modell az élelmiszer biológiai hasznosulása jellemzésére,
    • könnyen emészthető, részlegesen hidrolizált növénypreparátumok és specifikus italféleségek erre alapozva

    Kedvezményezett neve: SKC – CONSULTING KFT.

    Projekt címe:  Alacsony entalpiájú geotermikus energia hasznosítása villamos áram termelésére

    Projektazonosító: KMR-12-1-2012
    A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

    Támogatási összeg: 322 324 036 Ft

    Támogatás mértéke: 70,2 %
    Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2015.12.31.


    Projekt tartalma:
    Alacsony entalpiájú (hőtartalmú) geotermikus energia hasznosítása villamos áram termelésére hőszivattyú – visszacsatolással; hőerőgép fejlesztése, prototípus gyártása, valamint a beépült szellemi termékek iparjogvédelmének megvalósítása

    WINGATE

    A WINGATE projekt általános célja, hogy növelje a sikeres női vállalkozások számát, különösen az innováció területén, hozzájárulva azok versenyképességéhez és esélyegyenlőségéhez. Mivel a globális gazdaságban folyamatos változások zajlanak, a kelet-közép-európai régiónak fel kell zárkóznia, csökkenteni a szakadékot. A WINGATE projekt fő célja egy ilyen innovatív on-line tudásközpont kifejlesztése, amely lehetőséget biztosít a hálózatépítésre tematikus rendezvényeken keresztül a női tulajdonában lévő vállalkozások számára (KKV), amellyel helyi és nemzetközi szinten is javíthatják piaci jelenlétüket.
    E célból szeretnénk nemzetközi együttműködést kialakítani a Magyarországról, Romániából, Szerbiából és Norvégiából érkező partnerek között, mivel a különböző partnerek különböző kompetenciákat és a legjobb gyakorlatokat hoznák be a Magyarországra, Romániára, Szerbiára, Moldovára és Norvégiára kiterjedő együttműködésbe.
    A fenti célok elérése érdekében on-line és off-line képzések, közösségépítés, piacra lépésre alkalmas digitális megoldások állnak a kedvezményezettek rendelkezésére a projekt fejlesztése nyomán . A partnerekkel új módszertant dolgozunk ki, képzünk és motiválunk egy új női vállalkozó nemzedéket, valamint angyal befektetőket.

    Várható változások: a nők elkötelezettségének és részvételének javítása az innovatív ágazatokban és az Ipar 4.0-ban nemzetközi szinten, a női tulajdonban lévő kkv-k versenyképességének növelése, gazdasági készségfejlesztés, a női vállalkozások finanszírozáshoz való hozzáférésének megkönnyítése releváns döntéshozók a női tulajdonú vállalkozások felé, valamint az érdekelt felek aktív bevonása a női vállalkozások fejlesztési hálózatába, tudatosság, nemzetközi láthatóság, az angyalbefektetők számának növekedése érdekében.

    Az Európai Gazdasági Térség Regionális Együttműködést Célzó Norvég Támogatási Alapnál (EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation) nyert pályázatot, s így 1,824,320 euró támogatást a WINGATE projektre alakult konzorcium, amelynek tagjai Magyarországon az SKC-Consulting Kft. és a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület. További partnerek a szerb Serbian Venture Network (SEVEN), a román

    National Association of Entrepreneurs (ANAA) és a norvég Kvinner i Business (KIB).

     

    Kedvezményezett neve: SKC – SOLUTION KFT.

    Projekt címe: GÖRDÜLŐELEMES HAJTÓMŰ KIFEJLESZTÉSE

    Projektazonosító: VEKOP-2.1.7-15-2016-00442
    A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

    Támogatási összeg: 43 433 200 Ft

    Támogatás mértéke: 62,138861%
    Projekt tényleges befejezésének dátuma: 2020.09.28.


    Projekt tartalma:
    A tárgyi projekt alapvető célja, hogy kifejlesztésre kerüljön egy újfajta, gördülőelemes hajtómű. A
    gördülőelemes hajtómű egy újfajta hajtási megoldás, amely a hagyományos fogaskerékhajtás
    alternatívájaként vehető számításba sok területen. A hajtómű hajtó és hajtott kerekét a kerekek
    hornyaiban tisztán gördülő golyók kapcsolják össze. A feltaláló, Bogár István korábban már
    kidolgozott egy elméletet a hajtáselemek geometriájának kiszámítására, és egy módszert a szilárdsági
    méretezésre…

    Kedvezményezett neve: SKC – CONSULTING KFT.

    Projekt címe: PÉKÁRU GYÁRTÁSHOZ SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK BESZERZÉSE AZ SKC-CONSULTING KFT-NÉL

    Projektazonosító: GINOP-1.2.1-16-2017-00179
    A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

    Támogatási összeg: 255 492 000 Ft.
    Támogatás mértéke:
    50%
    Projekt tényleges befejezésének dátuma:
    2019 december.

    Projekt tartalma:
    Az SKC-Consulting Kft célja volt, hogy a Magyarországi élelmiszerfeldolgozóipari gyártási kapacitását
    fejlessze és piaci részesedését növelje a hazai és az export piacon egyaránt.Fenntartsa, illetve szélesítse az
    e-mentes minőségi élelmiszertermékek előállítási és beszállítási tevékenységet, illetve arra törekszik, hogy
    minél nagyobb hozzáadott étéket képviselő termékportfóliót alakítson ki a hazai gasztro és horeca piacon. A
    technológiai fejlesztés során célunk volt, hogy növekedjen a termelés hatékonysága, ezáltal javuljanak piaci
    pozíciói, illetve javuljon a tevékenység nyereségessége, ezáltal fenntarthatósága.

    AGIT Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ létrehozása

    Az SKC-Consulting Kft. konzorciumi részvételével a Szent István Egyetem vezetésével stratégiai jelentőségű KFI együttműködés eredményeként Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot hoznak létre Gödöllőn, melyhez a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap a FIEK_16-12016-0008 azonosító számú, AgIT Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ létrehozása című projekt keretében 1.482.127.690 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette a konzorciumot.

    Kérdése van, vagy szeretne többet megtudni projektjeinkről?
    ÍRJON NEKÜNK!

    Írjon nekünk!

    4 + 2 =

    Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

    Mint minden weboldal, az skc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja azokat.

    Bezárás