ÉLELMISZERIPARI SZOLGÁLTATÁSOK

High Pressure Processing

A hazai élelmiszeripari tartósítás vonatkozásában egyedülálló képességgel és kapacitással rendelkezünk Hyperbaric nagy nyomású tartósítóberendezésünk által, amely közép-európai viszonylatban is komoly technikai alapot biztosít számunka saját márkás termékeink gyártására, valamint bérgyártói szolgáltatás végzésére. A Magas hidrosztatikus nyomással történő tartósítás egy rendkívül kíméletes eljárárs, amely mind önállóan, mind hőkezeléssel kombinálva egyszerre képes a magas minőséget, frissességet, mikrobiológiai biztonságot és a kellő eltarthatóságot garantálni.

A kezelés elsősorban a fehérje denaturáción, szerkezeti változásokon, sejt deformáción, membránkárosodáson alapulva fejti ki hatását a mikroorganizmusokra, enzimekre. A kezelés során a szilárd vagy folyékony halmazállapotú élelmiszereket 100 és 800 Mpa közötti nyomásnak tesznek ki ( Összehasonlításképpen a 11.000 m mély Marianna árokban 167 MPa nyomás uralkodik). A technikának számos előnye akad, ilyen a jó szín-, aroma-, vitamin- és tápértékmegőrzés, a sokszor kedvező állományváltozás (pl. puhulás), vagy éppen az, hogy az élelmiszerek csomagolt formában kezelhetők, így az utófertőződés lehetősége teljesen kizárható.
A technológia környezetbarát és csaknem hulladékmentes, a lezárt csomagokban a nyomás ráadásul pillanatszerűen és egész tömegében érvényesül, azaz a kezelés hatása más tartósítási technológiákkal ellentétben független az élelmiszer méretétől és alakjától.

A HPP technológia előnyei:

– A termék megőrzi gyártáskori frissességét, ízét, aromáját, tápértékét, amely sokkal magasabb minőséget jelent a hagyományos tartósítási eljárásokkal szemben.

– Megsemmisíti a kórokozókat (Listeria, Salmonella, Vibrio, Norovirus stb.), növelve ezáltal az élelmiszer biztonságot!

– Meghosszabbítja a termék eltarthatóságát, ezzel növelve a fogyasztói elégedettséget. (A frissen facsart gyümölcs és zöldséglevek akár 35 napig is megőrzik szavatosságukat).

– Drasztikusan csökkenti a microbiológiai szintű bomlóanyagok mennyiségét, amely magasabb minőséget jelent az eltarthatóság ideje alatt.

– Elkerülhető, vagy nagy arányban csökkenthető a különböző tartósítószerek használata, ezáltal növelve a természetes, adalékanyag mentes élelmiszerek arányát.

– Az innovatív eljárás annak köszönhetően növeli a versenyelőnyt, hogy azokat az élelmiszereket is lehet tartósítani, amelyeket korábban pl. hőkezeléssel nem.

– Kiemelkedően környezetbarát!

HPP technológiával kezelhető termékek:

 • Frissen facsart csümölcslevek
 • Frissen facsart zöldséglevek
 • Levesek
 • Szószos salátafélék
 • Húsok és húskészítmények
 • Tenger gyümölcsei

 

 • Csomagolt készételek 
 • Bébiételek
 • Tejtermékek
 • Szószok
 • Gyógyszerészeti kozmetikumok

A HPP technológiával kapcsolatos további részletekért kérjük töltse le katalógusunkat!

Letöltés

Juice & Smoothie gyártás

Gyümölcs és zöldség facsaró üzemünket a Balaton déli partján elhelyezkedő Lengyeltótiban telepítettük. Gyártósorunkat a jelenleg elérhető legmodernebb, új, Zümex típusú berendezésekkel szereltük fel, amely hosszú távon megbízható technológiai hátteret biztosít számunkra.  A legmagasabb minőségi és tisztasági követelményeknek is megfelelő üzemünkben a saját márkás gyümölcs dzsúszok és zöldség levesek gyártása mellett, számos partnerünk részére végzünk bérgyártást is. Az állandó, magas minőség garantálása érdekében számunkra alapvető, hogy a legfrissebb alapanyagokból dolgozzunk, ezért az üzem rendelkezik nagy mennyiségű nyers alapanyag tárolására alkalmas hűtőkamrákkal is. 

Facsaró üzemünk, kiegészülve a szintén itt telepítésre került HPP berendezéssel, nem csak magyarországi, de közép-európai szinten is egyedülálló mind technológiai összetételében, mind kapacitásában. A frissen elkészült és palackozott dzsúszokat és leveseket a HPP technológia segítségével a gyártás után azonnal tudjuk tartósítani, ami a hagyományos eljárásokkal szemben minimum kétszer hosszabb eltarthatóságot garantál. Gyümölcs és zöldségleveink, turmixaink saját receptúra alapján, a lehető legtisztább körülmények között készülnek. A HPP technológiának köszönhetően, termékeink tökéletesen kórokozó és mikrobiológiailag lebomló anyag mentesek. Üzemünk rendelkezik az ÁNTSZ által kiadott legmagasabb, IFS 98% fokozatú hatósági  higiéniai minősítéssel! 

A juice és smoothie gyártással kapcsolatos további részletekért kérjük töltse le katalógusunkat!

Letöltés

Amennyiben érdeklődik élelmiszeripari szolgáltatásinkkal kapcsolatban, írjon nekünk az alábbi felületen, vagy keressen fel bennünket hivatalos elérhetőségeinken!

Írjon nekünk!

5 + 8 =

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mint minden weboldal, az skc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja azokat.

Bezárás