ÉLELMISZERIPARI SZOLGÁLTATÁSOK

High Pressure Processing

A hazai élelmiszeripari tartósítás vonatkozásában egyedülálló képességgel és kapacitással rendelkezünk Hyperbaric nagy nyomású tartósítóberendezésünk által, amely közép-európai viszonylatban is komoly technikai alapot biztosít számunka saját márkás termékeink gyártására, valamint bérgyártói szolgáltatás végzésére. A Magas hidrosztatikus nyomással történő tartósítás egy rendkívül kíméletes eljárárs, amely mind önállóan, mind hőkezeléssel kombinálva egyszerre képes a magas minőséget, frissességet, mikrobiológiai biztonságot és a kellő eltarthatóságot garantálni.

A kezelés elsősorban a fehérje denaturáción, szerkezeti változásokon, sejt deformáción, membránkárosodáson alapulva fejti ki hatását a mikroorganizmusokra, enzimekre. A kezelés során a szilárd vagy folyékony halmazállapotú élelmiszereket 100 és 800 Mpa közötti nyomásnak tesznek ki ( Összehasonlításképpen a 11.000 m mély Marianna árokban 167 MPa nyomás uralkodik). A technikának számos előnye akad, ilyen a jó szín-, aroma-, vitamin- és tápértékmegőrzés, a sokszor kedvező állományváltozás (pl. puhulás), vagy éppen az, hogy az élelmiszerek csomagolt formában kezelhetők, így az utófertőződés lehetősége teljesen kizárható.
A technológia környezetbarát és csaknem hulladékmentes, a lezárt csomagokban a nyomás ráadásul pillanatszerűen és egész tömegében érvényesül, azaz a kezelés hatása más tartósítási technológiákkal ellentétben független az élelmiszer méretétől és alakjától.

A HPP technológia előnyei:

– A termék megőrzi gyártáskori frissességét, ízét, aromáját, tápértékét, amely sokkal magasabb minőséget jelent a hagyományos tartósítási eljárásokkal szemben.

– Megsemmisíti a kórokozókat (Listeria, Salmonella, Vibrio, Norovirus stb.), növelve ezáltal az élelmiszer biztonságot!

– Meghosszabbítja a termék eltarthatóságát, ezzel növelve a fogyasztói elégedettséget. (A frissen facsart gyümölcs és zöldséglevek akár 35 napig is megőrzik szavatosságukat).

– Drasztikusan csökkenti a microbiológiai szintű bomlóanyagok mennyiségét, amely magasabb minőséget jelent az eltarthatóság ideje alatt.

– Elkerülhető, vagy nagy arányban csökkenthető a különböző tartósítószerek használata, ezáltal növelve a természetes, adalékanyag mentes élelmiszerek arányát.

– Az innovatív eljárás annak köszönhetően növeli a versenyelőnyt, hogy azokat az élelmiszereket is lehet tartósítani, amelyeket korábban pl. hőkezeléssel nem.

– Kiemelkedően környezetbarát!

HPP technológiával kezelhető termékek:

 • Frissen facsart csümölcslevek
 • Frissen facsart zöldséglevek
 • Levesek
 • Szószos salátafélék
 • Húsok és húskészítmények
 • Tenger gyümölcsei

 

 • Csomagolt készételek 
 • Bébiételek
 • Tejtermékek
 • Szószok
 • Gyógyszerészeti kozmetikumok

A HPP technológiával kapcsolatos további részletekért kérjük töltse le katalógusunkat!

Letöltés

Juice & Smoothie gyártás

Gyümölcs és zöldség facsaró üzemünket a Balaton déli partján elhelyezkedő Lengyeltótiban telepítettük. Gyártósorunkat a jelenleg elérhető legmodernebb, új, Zümex típusú berendezésekkel szereltük fel, amely hosszú távon megbízható technológiai hátteret biztosít számunkra.  A legmagasabb minőségi és tisztasági követelményeknek is megfelelő üzemünkben a saját márkás gyümölcs dzsúszok és zöldség levesek gyártása mellett, számos partnerünk részére végzünk bérgyártást is. Az állandó, magas minőség garantálása érdekében számunkra alapvető, hogy a legfrissebb alapanyagokból dolgozzunk, ezért az üzem rendelkezik nagy mennyiségű nyers alapanyag tárolására alkalmas hűtőkamrákkal is. 

Facsaró üzemünk, kiegészülve a szintén itt telepítésre került HPP berendezéssel, nem csak magyarországi, de közép-európai szinten is egyedülálló mind technológiai összetételében, mind kapacitásában. A frissen elkészült és palackozott dzsúszokat és leveseket a HPP technológia segítségével a gyártás után azonnal tudjuk tartósítani, ami a hagyományos eljárásokkal szemben minimum kétszer hosszabb eltarthatóságot garantál. Gyümölcs és zöldségleveink, turmixaink saját receptúra alapján, a lehető legtisztább körülmények között készülnek. A HPP technológiának köszönhetően, termékeink tökéletesen kórokozó és mikrobiológiailag lebomló anyag mentesek. Üzemünk rendelkezik az ÁNTSZ által kiadott legmagasabb, IFS 98% fokozatú hatósági  higiéniai minősítéssel! 

A juice és smoothie gyártással kapcsolatos további részletekért kérjük töltse le katalógusunkat!

Letöltés

Amennyiben érdeklődik élelmiszeripari szolgáltatásinkkal kapcsolatban, írjon nekünk az alábbi felületen, vagy keressen fel bennünket hivatalos elérhetőségeinken!

Írjon nekünk!

10 + 3 =

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mint minden weboldal, az skc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja azokat.

Bezárás