HEAT BLOCK SYSTEM

Napjainkban egyre nagyobb igény formálódik a költséghatékonyabban fenntartható otthonok építésére, környezetünk védelmére és az alternatív energiák megfelelő hasznosítására. Az SKC Energy & Enviroment Kft. korszerű, gyors és energia-hatékony épületek, építési rendszerek tervezésével és megvalósításával is foglalkozik. Ennek részeként, több speciális területen is tevékenykedünk:

1. Energiatudatos építési technológiák fejlesztése gyártása és a kivitelezési eljárás oktatása.

2. Passzív házak tervezése, engedélyezése, kivitelezése;

3. Alacsony energiaigényű épületek tervezése, engedélyeztetése, kivitelezése;

4. Pályázatírás és pályázati projektmenedzsment;

Tevékenységünk egyik kiemelt fontosságú része a saját üzemünkben előállított „Heat Block System” (HBS) szigetelő rendszer gyártása. A korszerű házak tervezését és kialakításának is magába foglaló lehetőségek elsősorban családiházak, társasházak, új lakóparkok számára kínáljuk, de potenciális ügyfélkörünk tagjaként tekintünk a szállodákra, a szanatóriumokra és az irodaházakra is. Az  építési mód gazdaságosabb szakipari felszereltséggel bérlakások, vagy szociális lakások kialakítását is lehetővé teszi.

PASSZÍV HÁZ

Tervezés, építés, forrásbevonás

Jelenleg Magyarországon és világszerte nincs kialakult formája az olcsó és praktikus passzívház építési lehetőségeknek. Egyelőre domináns szerep jut a nehézkes, drága, nagy technológiai fegyelmet igénylő, mégis bizonytalan műszaki kialakítású építési eljárásoknak. A szilárd épületszerkezetekből építkező, ugyanakkor gyors építéstechnológiájú, energiatakarékos és statikai szempontból is kimagasló tulajdonságokkal bíró elemekből építkező rendszerek térhódítása, a jogszabályi környezetben előttünk álló változásoknak köszönhetően ugrásszerűen nőni fog.

A jelenlegi gazdasági környezetben, az építkezések száma folyamatosan emelkedik, amely a passzív ház építés területén is megfigyelhető. Egyre növekszik az igény az energia-hatékony passzív- ház otthonok iránt, ugyanakkor a tisztán hagyományos technológiával épülő passzívházak ára megfizethetetlenül magas. Aki építkezni kíván, hosszabb távon olcsón kivitelezhető és fenntartható épületet szeretne magas alkalmassági időtartammal.
A konkrét gyártási és építési tevékenységünk mellett, a passzív ház építés ösztönzése érdekében, több éves pályázatírói tapasztalatunk felhasználásával cégünk jelentős hangsúlyt fektet állami és uniós források bevonására is, amelyek által nagy arányban tudjuk csökkenteni az építkezéshez szükséges önerő mértékét!

Passzív ház rendszerünk egyik fő technikai része, az expandált polisztirol (eps) technológiára épülő, de speciális anyag, méret és formakialakítással – hazai fejlesztésű gyártási eljáráson alapuló üzemünkben -, készülő Heat Block System (HBS) hőszigetelő rendszer. A HBS rendszer szigetelő, szerelő elemei, valamint maga az építés módja és technikai megoldásai együttesen jelentenek egy olyan innovatív építési és szigetelési eljárást, amely lehetővé teszi extrém alacsony  energiaigényű épületek létrehozását.

Az eps technológia hosszú ideje elterjedt megoldás az építéstechnika, energetika területén, azonban a HBS rendszerben az alap eps anyaghoz adott grafitos adalékkal és az átlag feletti, 20-35 cm-es elemvastagsággal messze túlteljesíti a jelenlegi Európai Uniós előírásokat. A HBS elemek az épület teljes egészét hőhíd menetesen veszik körül. Általa, valamint a megfelelő nyílászárókkal kiegészítve, és figyelembe véve az épület tájolását is, rendkívül alacsony energiafelhasználású  épületek hozhatóak létre. A HBS rendszerrel szerelt épületek nagy hőtároló képességgel rendelkeznek, ami télen – nyáron egyaránt minimálisra csökkenti a hőingadozás mértékét, hasonlóan a régi vályogépületekhez. A HBS rendszerben gyártott szigetelő elemek anyagukat, hatékonyságukat valamint tartósságát tekintve is megfelelnek a hatályos előírásoknak és rendelkeznek a megfelelő ÉMI minősítéssel. A körültekintő tervezésnek köszönhetően a HBS rendszer elemei könnyen, gyorsan és kisebb szakipari háttérrel is szerelhetőek.

HBS TECHNOLÓGIA

Hatékonyság és magas minőség

– Üzemünkben a speciálisan e célra kifejlesztett alacsony nyomású pellett tüzelésű gyorsgőzfejlesztő kazánok magas hatékonysággal és környezetkímélő módon működtetik a hőkezelő, formázó szerszámokat.

– A folyamatos gyártásra tervezett formahabosító szerszámok nagy pontosságú, magas minőségű idomokat állítanak elő.

– Az alap polisztirol anyaghoz adagolt grafit által elemeink 15%-al jobb hőszigetelést biztosítanak a fehér színű standard eps idomokhoz képest.

– Gyártott elemeink minősége megfelel az MSZ EN 13163:2001 szabványban rögzített nyomófeszültség, méret és alaktartóssági követelményeknek.

– Termékeink éllettartama, a megfelelő tárolási és beépítési követelmények betartásásval rendkívül hosszú.

– Kapacitásunk a modern berendezéseknek köszönhetően magas, és további fejlesztésekkel folyamatosan növeljük.

– Elemeink a velük együtt fejlesztett rögzítő, szerelő alkatrészekkel együttes használatával érik el a legmagasabb hőszigetelő hatást.

A HEAT BLOCK SYSTEM technológiával és gyártással kapcsolatos további részletekért kérjük töltse le katalógusunkat!

Letöltés

Amennyiben érdeklődik a HEAT BLOCK SYSTEM rendszerrel kapcsolatban, írjon nekünk az alábbi felületen, vagy keressen fel bennünket hivatalos elérhetőségeinken!

Írjon nekünk!

10 + 4 =

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mint minden weboldal, az skc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja azokat.

Bezárás