Az elmúlt 1,5 év tapasztalata azt mutatja, hogy minden ellentmondó hír ellenére nincsen tömegesen, széles körben elérhető támogatási lehetőség a vállalkozások számára. Hiába a gazdaságfejlesztési célok lettek megfogalmazva kiemelten a 2014-2020-as időszakban, ebből az átlagos mikro- kis- és középvállalkozás  számára ténylegesen elérhető vállalkozásfejlesztési támogatás csekély, különösen a szolgáltatóipar, kereskedelem területén.  Azok, akik nagy nehezen tudnak pályázni, mert megfelelnek a szigorú kritériumoknak, akár 18 hónap alatt sem kapják meg a pályázat eredményét, így az ennél gyorsabb piaci folyamatok által kínált lehetőségekkel, pályázatra várva nem tudnak élni.

A vissza nem térítendő támogatást nyújtó pályázatok mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kamattámogatott visszatérítendő támogatások is, melyek sokkal rövidebb időn belül nyújtanak támogatást a vállalkozások beruházásaihoz. A jelenleg futó legnépszerűbb nullaszázalékos konstrukción belül akár 50 millió forint hitel is igényelhető, amely többek között infrastrukturális beruházásra, eszközbeszerzésre és immateriális javak beszerzésére is fordítható. Ez egy lehetséges opció lehet azoknak a vállalkozásoknak, akik a kiszorultak a pályázatokból a szigorú kritériumok miatt.

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mint minden weboldal, az skc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja azokat.

Bezárás