Az integrált irányítási rendszer a minőségirányítás, környezetirányítás, és a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítás egyetlen rendszerben, kihasználva az azonos elemek integrálhatóságát. Integrált: azaz az azonos követelményeket a vállalat egyetlen eljárásban szabályozza, amely kiterjed mindhárom területre.
Az integrált menedzsment rendszer követelményei különféle előírásokból származnak, a három legelterjedtebb szabvány:
• ISO 9001:2015: Minőségirányítási rendszerek
• ISO 14001:2015 Környezetközpontú irányítási rendszerek
• MSZ 28001:2008 A munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszere (BS OHSAS 18001)
Az együttes, integrált alkalmazás speciális kiépítési és működtetési módszereket igényel. Mindhárom területre vonatkozó szabványok követelményeinek eleget kell tenni, ugyanakkor a közös elemeket elegendő egyszer kidolgozni.

Az integrált menedzsmentrendszer a rendszerdokumentációban leírtak szerinti, hatékony működését audit keretében vizsgálják az erre kijelölt szakemberek.

Integrált menedzsmentrendszerek vállalati auditor

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mint minden weboldal, az skc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja azokat.

Bezárás