Saját projektjeink

[vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Exportorientált együttműködési modell kifejlesztése az SKC-Consulting Kft-nél

Az SKC-Consulting Kft. 74.600.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A 149.200.000 forintos összköltségvetésű beruházásból versenyképes üzleti környezet fejlesztése valósult meg.

Az SKC-Consultin Kft. 2013 októberében kezdte meg a GOP-3.3.2-13-2013-0046 számú Exportorientált együttműködési modell kifejlesztése az SKC-Consulting Korlátolt Felelősségű Társaságnál című projektjét. A projekt technológiai fejlesztésekkel és technológia beszerzéssekkel járó együttműködési modell kialakításáról szólt a versenyképes üzleti környezet fejlesztése érdekében.

Fejlesztéseinkkel három támogatott tevékenységet valósítottunk meg. Fejlesztéseink, illetve beszerzéseink az együttműködési modellt támogatták, ami (1) egyrészt összekapcsolta az exportpiaci terjeszkedést tervező magyar vállalatokat, (2) összekapcsolta a külföldi partnereket és a magyar termelő, szolgáltató vállalkozásokat, (3) és összekapcsolta Kereskedőházunkat az exportpiaci terjeszkedésre képes hazai KKV- kal.

A projekt keretében beszerzésre került az információs technológiai fejlesztéshez kapcsolódó hardvereken kívül Web Conference System (WCS), KEMBI CMS, valamint WCS-Trading Connectionés CMS- Trading Place szoftverek is. A technológiai beszerzések és fejlesztések eredményeképp a kapcsolat felvétele és a szoros kapcsolattartás is biztosított volt az együttműködési modellben.

A projekt során kifejlesztett együttműködési modell alkalmas lett a kis- és  középvállalkozások  export lehetőségeinek növelésére, a KKV-k exporttevékenységének erősítésére. Célunk a projekt során teljesült, a fenntartási időszak végére az együttműködési modellbe bevont vállalkozások száma elérte a 200-at.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TELEPHELYFEJLESZTÉS AZ SKC-CONSULTING KFT-NÉL LENGYELTÓTIBAN

SAJTÓKÖZLEMÉNY „TELEPHELYFEJLESZTÉS AZ SKC-CONSULTING KFT-NÉL LENGYELTÓTIBAN” CÍMŰ PROJEKT BEFEJEZÉSÉRŐL

Az SKC-Consulting Kft. 95 558 780 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a DDOP-1.1.1/D-11-2011-0059 azonosító számú, „Telephelyfejlesztés az SKC-Consulting Kft-nél Lengyeltótiban” című projekt megvalósítására. A 159 264 634 Ft összköltségű projekt keretében az SKC-Consulting Kft. felépítette üzemcsarnokát, felkészült új termelő tevékenységének elindítására.
Az SKC-Consulting Kft. 2012 óta folyó beruházásának az a célja, hogy kialakítsa a vállalkozás új telephelyét Lengyeltótiban. A projekt tervezésekor kiválasztásra került a projekt megvalósítási helyszíne: Lengyeltóti, amely leghátrányosabb helyzetű kistérségben található.
A projekt keretében az építési projektrészhez szükséges munkálatokat rendeltük meg, illetve a telephelyfejlesztéshez szükséges eszközöket szereztük be. A projekt megvalósulásának kezdetén kiválasztott generálkivitelező rajtunk kívülálló okok miatt visszamondta a projekt megvalósítását, így három másik szakipari kivitelezővel kötöttünk megállapodást az építési, a villamos és gépészeti feladatokra: Sebestyén és Fia Kft., Novill Kft., Csikaiszer Kft. A projekt építési munkálatai 2014. májusban 98%-ban véget értek, utána a javítási munkákat teljesítették a kivitelezők és az ALBA NAPELEM Kft. felszerelte a tervezett teljesítményű napelemes rendszert. Az üzemcsarnok használatba vételi engedélyét 2014. augusztusban kaptuk meg.
A fejlesztés eredményeként felépítésre került egy több mint 600 m2-es gyártócsarnok, megtörtént a közművesítés és a telephely fejlesztésével, a beruházás megvalósulásával előkészítésre került az új gyártó tevékenység. A telephelyen egy új passzívház technológia összeszerelési tevékenységet tervezünk indítani, amely Thermomodul néven kerül majd bevezetésre a piacon. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatásból megvalósuló beruházást követően a vállalkozás várhatóan több munkahelyet teremt majd.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Innovatív, megújuló hőtermelésre alkalmas eljárás és berendezés prototípusának kifejlesztése, nanoporos, híg plazmában

Az Új Széchenyi Terv keretében a Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásában a budapesti székhelyű SKC-Consulting Kft. sikeresen valósította kutatásfejlesztési projektjét, melynek keretében egy új, megújuló hőenergia termelésére alkalmas eljárást, valamint az azon alapuló termék prototípusát fejlesztettük ki.

Az SKC-Consulting Kft. „Innovatív, megújuló hőtermelésre alkalmas eljárás és berendezés prototípusának kifejlesztése, nanoporos híg plazmában” című projekt kutatási témája a hőfejlesztés szakterületén egy olyan elektrogyenge kölcsönhatáson alapuló reakció, mely ugyan publikált eredményen alapul, de ennek széleskörű gyakorlati felhasználása eddig nem történt meg.
Az a hőtermelési reakció, amely a jelenség alapját adja, elektronok és protonok neutronokká való egyesülésén alapul, s a neutronok bármely atommagba becsapódva hőt termelnek, rádióaktivitás nélkül. A megvalósítandó prototípusban fém és szén vékony réteget alkalmaztunk, ezek felületén jött létre az a rezonáns térerősség – erősítő folyamat, ami lehetővé teszi az elektronok és protonok (ionizált hidrogén, mely célszerűen vízből állítható elő) egyesülését. A készülékben ezt a rezonáns elektron – protonegyesülést valósítottuk meg, valamint, hogy a keletkezett neutronok behatolnak az atom-magba, s így hő keletkezzen. A gyakorlatban megvalósítandó készülékben ezért hűtésről is gondoskodni kell – de erre azért is szükség lesz, hogy a keletkező, a magból felszabaduló hőt a ” fogyasztó” hőcserélőhöz odaszállítjuk.
A vállalat stratégiája, hogy tovább erősíti a „zöld technológia” irányvonalat, és további befektetéseket eszközöl ezen a területen. Ebbe a stratégiába illik bele a jelen pályázat keretében megvalósult projekt is, mely melynek köszönhetően a jövőben, egy olyan hőtermelő berendezés kerül tovább fejlesztésre, mely a hagyományos hőtermelési eljárásokhoz képest kisebb környezeti terhelést okoz.
A projekt 155,1 millió forintos (63%) vissza nem térítendő támogatás mellett közel 245,98 millió forintos kutatásfejlesztés keretében valósult meg.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_empty_space][vc_separator type=”normal”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Intelligens energetikai és épületgépészeti szabályozó rendszer kifejlesztése az SKC-Consulting Kft-nél

Az Új Széchenyi Terv keretében a Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatásában a budapesti székhelyű SKC-Consulting Kft. sikeresen valósította kutatásfejlesztési, innovációs projektjét, melynek keretében egy intelligens energetikai és épületgépészeti szabályozó rendszer került kifejlesztésre.

Az SKC-Consulting Kft. 2014. februárban zárta le a GOP-1.3.1-11/A-2012-0129 számú Intelligens energetikai és épületgépészeti szabályozó rendszer kifejlesztése az SKC-Consulting Kft-nél című projektjét. A projekt célja egy Green Power Control System (GPCS) távmenedzselt központi szabályozó rendszer, illetve ennek integrált részét lépező Safehome alrendszer kifejlesztése volt, végső fázisban pedig a prototípus megépítése, mely jelentősen növeli az energiahatékonyságot elsősorban közintézmények esetében. A rendszer könnyen kezelhető és telepíthető, alkalmas az épületek energiahatékonyságának javítására és az energiafelhasználás csökkentésére is egyben.
Az SKC-Consulting fejlesztőmérnök csapata a projekt során együttműködött az IC-Produkt Kft. mérnökeivel. A projekt előtérbe helyezte az infokommunikációs technológiák alkalmazását, a megvalósítás során alkalmazás-fejlesztés keretében a GPCS rendszer elemeinek kifejlesztése, majd a GPCS alapjaként egy új szoftver és egy online alapú rendszer kialakítása valósult meg.
A GPCS projekt keretében kifejlesztésre került rendszer alapelemei egy hőközponti energiaszabályozási szint, egy középület-szintű fűtés és klímaszabályozási szint, és végül egy távfelügyeleti szint, melyek egy új IT szolgáltatás elemeiként definiálhatóak.
Az SKC-Consulting Kft. bízik benne, hogy a projekt során kifejlesztett intelligens energetikai és épületgépészeti szolgáltatás alkalmas lesz a hazai piacon települések közintézményeinek, szabadidős létesítményeinek, ipari egységek és egyéb létesítmények energia hatékony működtetésére és ezáltal egy költséghatékony, távfelügyeleti rendszerrel alkalmazható környezetbarát technológiát tud biztosítani partnerei számára.
A projekt 100,95 millió forintos (50%) vissza nem térítendő támogatás mellett közel 201,916 millió forintos kutatásfejlesztés keretében valósult meg.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Alacsony entalpiájú (hőtartalmú) geotermikus energia hasznosítása villamos áram termelésére hőszivattyú-visszacsatolással; hőerőgép fejlesztése, prototípus gyártása, valamint a beépült szellemi termékek iparjogvédelmének megvalósítása

2013.06.28.

Az SKC-Consulting Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem konzorciuma 322.324.036,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap keretében. A 459.151.048 forintos összköltségvetésű beruházásból egy energia hatékony hőerőgép kifejlesztésére kerül sor.

Az SKC-Consulting Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem konzorciuma 2013. januárjában kezdte meg a KMR-12-1-2012-0199 számú Alacsony entalpiájú (hőtartalmú) geotermikus energia hasznosítása villamos áram termelésére hőszivattyú-visszacsatolással; hőerőgép fejlesztése, prototípus gyártása, valamint a beépült szellemi termékek iparjogvédelmének megvalósítása című projektjét. A projekt célja egy energia hatékony hőerőgép fejlesztése, mely a technika jelenlegi állását meghaladó effektív hatásfok mellett alacsony entalpiájú termál vízből villamos energiát előállító berendezést hoz létre. A jelenlegi alacsony entalpiájú energia forrást hasznosító hőerőgépek (ORC rendszerek) effektív hatásfoka csak speciális körülmények között éri el a 12%-ot. Ehhez a jelenlegi helyzethez képest kívánjuk a hőerőgépünk effektív hatásfokát jelentősen megnövelni. A fejlesztés alapját Dr. Magai István találmánya képezi, amely megoldás lehetővé teszi a 80 C fok, vagy annál alacsonyabb hőfokú termálvízből villamos áram előállítását. A projekt keretében elvégezzük az energia bejuttatását végző hevítő – hőcserélő egység fejlesztését is, amely lehetővé teszi a geotermikus hőt tartalmazó termálvíz hőjének villamos áram termelésre való felhasználását.

Az SKC-Consulting Kft. bízik benne, hogy a projekt során kifejlesztett energia hatékony hőerőgép alkalmas lesz a hazai és nemzetközi piacon a meglévő igények kielégítésére, a kifejlesztett termék hasznosítható lesz mind az integrátor – energetikai létesítmény kivitelező cégek, mind a technológia fejlesztő cégek részéről. A licencia jogok magyarországi hasznosítása szintén jelentős ipari gyártófejlesztő kapacitás növekedést tesz lehetővé a cég számára.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Exportorientált együttműködési modell kifejlesztése az SKC-Consulting Kft-nél

2015.09.20

Az SKC-Consulting Kft. 74.600.000,- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A 149.200.000 forintos összköltségvetésű beruházásból versenyképes üzleti környezet fejlesztése valósult meg.

Az SKC-Consultin Kft. 2013 októberében kezdte meg a GOP-3.3.2-13-2013-0046 számú Exportorientált együttműködési modell kifejlesztése az SKC-Consulting Korlátolt Felelősségű Társaságnál című projektjét. A projekt technológiai fejlesztésekkel és technológia beszerzéssekkel járó együttműködési modell kialakításáról szólt a versenyképes üzleti környezet fejlesztése érdekében.
Fejlesztéseinkkel három támogatott tevékenységet valósítottunk meg. Fejlesztéseink, illetve beszerzéseink az együttműködési modellt támogatták, ami (1) egyrészt összekapcsolta az exportpiaci terjeszkedést tervező magyar vállalatokat, (2) összekapcsolta a külföldi partnereket és a magyar termelő, szolgáltató vállalkozásokat, (3) és összekapcsolta Kereskedőházunkat az exportpiaci terjeszkedésre képes hazai KKV-kal.
A projekt keretében beszerzésre került az információs technológiai fejlesztéshez kapcsolódó hardvereken kívül Web Conference System (WCS), KEMBI CMS, valamint WCS-Trading Connectionés CMS- Trading Place szoftverek is. A technológiai beszerzések és fejlesztések eredményeképp a kapcsolat felvétele és a szoros kapcsolattartás is biztosított volt az együttműködési modellben.
A projekt során kifejlesztett együttműködési modell alkalmas lett a kis- és középvállalkozások export lehetőségeinek növelésére, a KKV-k exporttevékenységének erősítésére. Célunk a projekt során teljesült, a fenntartási időszak végére az együttműködési modellbe bevont vállalkozások száma elérte a 200-at.

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_column_text]

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A „HappyFish” projekttel nem csak a halak lesznek boldogabbak

 

Magyarországon a halhús-fogyasztás jócskán elmarad az európai átlagtól, és érdemes lenne többet tudni a halhús minőségéről is. Mindkét problémára megoldást kínálhat egy most induló projekt, amely a tótól az asztalig végigkíséri a haltermék minőségét befolyásoló tényezőket. A másfél milliárd forintos projektben résztvevő független laboratórium, egyetem és más szakmai partnerek megvizsgálják a vizeket, üledékeket, a halakat ért stresszhatásokat, a feldolgozási technológiákat, új, költséghatékony vizsgálati módszereket dolgoznak ki, és a jogi szabályozás megalapozásához fontos határértékeket is meghatároznak. A projekt fő célja, hogy ne csak a halak, hanem az emberek is egészségesebbek legyenek.

 

A „HappyFish” projekttel nem csak a halak lesznek boldogabbak

Magyarországon a halhús-fogyasztás jócskán elmarad az európai átlagtól, és érdemes lenne többet tudni a halhús minőségéről is. Mindkét problémára megoldást kínálhat egy most induló projekt, amely a tótól az asztalig végigkíséri a haltermék minőségét befolyásoló tényezőket. A másfél milliárd forintos projektben résztvevő független laboratórium, egyetem és más szakmai partnerek megvizsgálják a vizeket, üledékeket, a halakat ért stresszhatásokat, a feldolgozási technológiákat, új, költséghatékony vizsgálati módszereket dolgoznak ki, és a jogi szabályozás megalapozásához fontos határértékeket is meghatároznak. A projekt fő célja, hogy ne csak a halak, hanem az emberek is egészségesebbek legyenek.
Míg Magyarországon évente és fejenként mindössze 6, addig az Európai Unióban átlagosan 20 kilógrammnyi halat fogyasztanak. Mindehhez hozzájárul az alacsony fogyasztói bizalom is, aminek oka lehet többek között, hogy számos más termékcsoporttal (zöldség-gyümölcs, sertés, baromfi) ellentétben a magyar halhús minőségéről igen keveset tudunk.
A kialakult helyzeten jelentősen javíthat a hivatalosan „Új kockázatkezelési modellrendszer fejlesztése a víz- és élelmiszer-biztonság növelése érdekében a haltermékvonalon” címet viselő, röviden csak HappyFish-nek nevezett projekt. A konzorciumot alkotó WESSLING Hungary Kft. független vizsgálólaboratórium (a konzorcium vezetője), a Szent István Egyetem Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézete, valamint Hűtő- és Állatitermék Tanszéke, illetve a The Fishmarket Kft. és az SKC Consulting Kft. képviselői a januárban tartott projektindító értekezletükön hangsúlyozták: a pályázat nem csak az élelmiszer-biztonság területén jelent fontos lépést (itthon és külföldön egyaránt), hanem az egészségmegőrzésben jelentős szerepet játszó halfogyasztás növeléséhez is jelentősen hozzájárulhat, kedvező társadalmi és gazdasági folyamatokat generálva.
A HappyFish ugyanis a tótól az asztalig részletesen feltárja a haltermék minőségét befolyásoló tényezőket:

  • Káros vegyületek vizsgálata: A hal élettere alapvetően meghatározza a húsminőséget, ezért a projekt során alaposan megvizsgálják a vizeket és üledékeket, kiemelt figyelmet fordítva az olyan környezetbiztonsági és humán-egészségügyi szempontból kockázatos vegyületekre, mint a növényvédő szerek, a gyógyszermaradványok és más szerves és szervetlen mikroszennyezők.
  • Biodetoxifikáció: Az azonosított kockázati pontok (szennyezőanyagok) kezelésére úgynevezett biodetoxifikációs megoldásokat dolgoznak ki, így azok biológiai úton lebomlanak, és a közegben nem maradnak mérgező vagy káros végtermékek.
  • Stresszhatások mérése: A legkorszerűbb molekuláris biológiai módszerek fejlesztésével mérik a halakat ért különböző stresszhatásokat, amelyek minimalizálása nemcsak az állatjóléti szempontok miatt fontos, hanem alapvető feltétele a jó minőségű hús előállításának is.
  • A feldolgozási technológia vizsgálata: A késztermék minőségét a termelésen túl nagyban befolyásolja a feldolgozási technológia. A projekt jelentős része e folyamatok pontosabb nyomon követésére és fejlesztésére fókuszál (pl. fertőtlenítés, beltartalmi értékek változása).

A legfőbb cél: a minőségi halhús kritériumainak leírása, a halhús minőségét befolyásoló anyagok meghatározása tótól az asztalig. Végkövetkeztetésként pedig olyan – kockázatbecslésen és fogyasztási modelleken alapuló – határérték-javaslatok kidolgozása, amelyek magalapozhatják a haltermékek jogi szabályozását is. A három év alatt megvalósuló projekt további hozadéka, hogy az olcsó és hatékony vizsgálat csökkenthetné az analitikai költségeket, ezzel fokozva a kiváló minőségű termékek piaci versenyképességét. A projekt szerves részét képezi innovatív (pl. konyhakész, hosszan eltartható) formában való kiszerelések kidolgozása is.
A pályázati főösszeg nettó 1 419 187 223 forint, ebből vissza nem térítendő támogatás nettó 1 095 243 937 forint. A Nemzeti Versenyképességi és Kiválósági Program pályázatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal írta ki, a vissza nem térítendő támogatást a Magyar Állam nyújtja. Ez a pénzügyi keret jelentősen hozzájárulhat az ágazat versenyképességének növekedéséhez, illetve egy nemzetközi szinten is elismert akvakultúra és haltermékvonal kompetenciacentrum kialakítását is megalapozhatja, ahol a Szent István Egyetem, illetve a közreműködő cégek szoros együttműködésben folytathatják az ágazattal kapcsolatos oktatási és kutatási feladatokat.

További információ:

Dr. Micsinai Adrienn, konzorciumvezető

+36305592531

micsinai.adrienn@wessling.hu

Bordós Gábor, szakmai referens

+36203358627

bordos.gabor@wessling.hu

SAJTÓKÖZLEMÉNY LETÖLTÉSE

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation=”” row_type=”row” use_row_as_full_screen_section=”no” type=”full_width” angled_section=”no” text_align=”left” background_image_as_pattern=”without_pattern”][vc_column][vc_separator type=”normal”][/vc_column][/vc_row]

Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mint minden weboldal, az skc.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része, amikor az oldalunkon jár. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulását adja, hogy elfogadja azokat.

Bezárás